Russland og India skal samarbeide tettere om produksjon av våpen og forsvarsutstyr, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Onsdag møtte han sin indiske motpart Subrahmanyam Jaishankar i Moskva.

– Samarbeidet vil tjene den strategiske sikkerheten i Eurasia, sa Lavrov på en pressekonferanse, ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået Tass.

Også Jaishankar snakket varmt om et tettere bånd mellom de to landene.

– Som strategiske partnere diskuterte vi den internasjonale situasjonen og samtidsspørsmål. Vi utvekslet synspunkt om India- og Stillehavet, Ukraina-konflikten, situasjonen på Gazastripen, Afghanistan og Sentral-Asia, Brics, Shanghai-gruppen, G20 og FN, skriver han på X/Twitter.

Jaishankar skal også møte president Vladimir Putin under Russland-besøket.

India er blant landene som har stilt seg noenlunde nøytral til Russlands krig i Ukraina. Landet har ikke støttet vestlige sanksjoner mot russerne og har gjentatte ganger tatt til orde for bedre dialog mellom Russland og Ukraina for å få slutt på krigen.

Samtidig har India økt sin import av billig olje fra Russland, og landet er i dag russernes nest viktigste oljekunde etter Kina.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.