Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Foto:  Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov høstet latter da han på en konferanse i India sa at vestlige land startet krigen i Ukraina, og at russerne bare prøver å stoppe den.

Hendelsen fant sted under Raisina-dialogen, en prestisjetung geopolitisk konferanse som holdes årlig i New Delhi. Der fikk Lavrov spørsmål om hvordan krigen i Ukraina har endret Russlands energistrategi.

NTB melder om saken.

På møtet forsøkte Lavrov å fortelle forsamlingen at det var andre som startet krigen, mens Russland bare prøver å stoppe den:

– Dere vet krigen som vi prøver å stoppe og som ble startet mot oss ved å bruke det ukrainske folket, sa Lavrov.

Istedenfor applaus og nikkende hoder, slik Lavrov er vant til på hjemmebane, ble han her avbrutt av hånlig latter fra salen.

Lavrov ble åpenbart litt satt ut. Men etter en kort pause fortsatte han.

– Selvsagt har det hatt innvirkning på russisk politikk, inkludert energipolitikken. Vi stoler ikke lenger på noen partnere i Vesten, sa Lavrov.

Russland søker nå pålitelige samarbeidspartnere innen energi som India og Kina, fortsatte den russiske utenriksministeren.

Så langt har Russland økt sitt salg av olje til India, men selger til så sterkt rabatterte priser at det er stilt spørsmål ved om det selges med tap i forhold til produksjonskost.

Bestill i dag:

Kjøp gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.