Politi og ambulanse under utrykning ved en annen, nylig voldshendelse i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

En mann er sendt i ambulanse til Ullevål sykehus etter at han ble slått ned ved Holbergs plass i Oslo natt til søndag. Det kan være snakk om alvorlige skader. To menn er pågrepet i saken.

NTB beretter om nok en natt med stygg vold i Oslo sentrum, denne gang mer vest i byens indre deler. Fredagskveld var det på Tøyen, øst i det indre av Oslo at det foregikk.

– Vi fikk melding fra vitner om at en mann var slått ned og lå på bakken. Da vi kom fram konstaterte vi at han var bevisstløs og han ble sendt i ambulanse til Ullevål, forteller operasjonsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt til NTB.

Kort tid etter påtraff politiet to menn i 30-årene i nærheten som de mener var involvert i slagsmålet. Begge ble pågrepet og kjørt i arresten.

Det er snakk om et tilfelle av grov vold, men med ukjent skadeomfang.

– Den bevisstløse mannen hadde både puls og pust da han ble kjørt til sykehus, men han kan være alvorlig skadd, sier operasjonslederen.

Som ved fredagens hendelse oppgir ikke politiet noen nærmere informasjon om de arresterte, og overlater dermed til publikum å foreta sine egne gjetninger, eventuelt selv møte opp i rettssalen og følge med når de aktuelle sakene kommer opp der.

Mange vil oppleve det som underlig at politiet ser det som sin oppgave å holde slike fakta skjult for befolkningen.

Les mer om den voldelige høsten 2021 rundt om i Norge:

Flere voldssaker i Sør-Norge natt til søndag

Høst er lesetid:

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:


Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.