Helge Lurås vil ikke offentliggjøre navnet på NAV-drapsmannen i Bergen fordi det ikke handler om terror. Kun en saksbehandlerrelasjon. Men er det bare-bare når mannen er muslim og saksbehandleren er kvinne? Og hvorfor denne villighet til å se psykiatriske omstendigheter som formildende?

det i denne saken ikke er et berettiget informasjonsbehov rundt drapsmannens navn. Så langt vi vet tyder det ikke på å være noe terrormotiv og heller intet utover en saksbehandlerrelasjon mellom offer og gjerningsmann. Mye tyder også på at det dreier seg om en mulig psykiatrisk tilstand som har innvirket. Disse forholdene er generelt av interesse i forhold til vedkommendes bakgrunn som kvoteflyktning, og bør omtales, men taler ikke i seg selv for at navnet hans har betydning.

Derfor oppgir ikke Resett navnet på libyeren som drepte NAV-ansatt

Lurås ser bort fra vesentlige momenter:

Hvor ofte skal vi høre at muslimer befinner seg i en eller annen «psykiatrisk» tilstand når de dreper de vantro? Heller ikke Lurås kan ha lest Koranen, som greit forklarer hvorfor muslimer kan drepe vantro som ikke føyer seg og bøyer seg for guden deres. De vantro er alltid pliktige til å vise muslimer respekt, spesielt hvis de også er kvinner, som alltid har lavere status enn menn. Vantro kvinner står lavere enn muslimske slavinner. De står nederst på rangstigen. Livet deres er ikke verdt noe, og desto mindre hvis de er frekke nok til å fornærme en muslim. Når skal vi forstå at de ikke tenker slik vi gjør?

Derimot finner Lurås grunn til å nevne drapsmannens landbakgrunn som vesentlig, siden Norge deltok i bombingen.

Vi mener i denne saken at vedkommendes landbakgrunn fra Libya, et land Norge deltok i bombingen av i 2011, samt at han ankom som kvoteflyktning og at han fikk statsborgerskap i 2019, er av vesentlig offentlig interesse.

 

«Pedro» er en filolog som har lært seg arabisk og leser Koranen på originalspråket for bedre å kunne forstå hva islam handler om.

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂