Den katolske kirke ber Canadas urbefolkning om unnskyldning for overgrep og mishandling begått mot barn på flere av landets internatskoler gjennom årtier.

I et brev fredag skriver biskopene i den katolske kirken i Canada om «dyp anger» over overgrepene som har blitt begått i et århundre, og de ber om «utvetydig unnskyldning».

Biskopene sier også at de vil bistå med å finne dokumentasjon på flere umerkede graver.

I sommer ble det kjent at det er funnet levninger etter minst 1.000 barn i massegraver ved flere tidligere internatskoler for urbefolkningsbarn i Canada.

Det er anslått at 150.000 barn av urfolk gikk på internatskoler i Canada fra 1828 til 1997, ifølge landets Sannhets- og forsoningskommisjon. I deres rapport ble det fastslått at mange elever døde. Mange fikk også store vansker senere i livet på grunn av mishandlingen de ble utsatt for. (NTB-AFP) Billedtekst: Firefighters’ jackets hang on the fence of the burned-out remnants of Sacred Heart Church on the Penticton Indian Reserve, near Penticton, British Columbia, Monday, June 21, 2021. Canadian police say two Roman Catholic churches on First Nations reserves in British Columbia have burned to the ground in overnight fires. The RCMP say both churches were destroyed and investigators are treating the fires as suspicious. (James Miller/Penticton Herald via AP/NTB

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂