FNs generalsekretær Antonio Guterres vil gi milliarder av andre lands penger til Talibans Afghanistan. Foto. Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP.

Afghanistan fortsetter å være et umettelig pengesluk. FNs generalsekretær António Guterres sier at over 1 milliard dollar er kommet inn under den internasjonale giverkonferansen for landet.

Midt oppe i sin utrettelige kampanje for klimatiltak, har FNs generalsekretær António Guterres satt i verk en kronerulling for Afghanistans nye herskere, nemlig det islamistiske Taliban-regimet. Det er til og med opprettet en egen giverkonferanse.

Det er NTB som melder om dette mandag kveld.

– Denne konferansen har innfridd alle mine forventninger til solidaritet med det afghanske folk, sier Guterres.

FN har beregnet at Afghanistan kan trenge opp til 600 millioner dollar i år for å avverge underernæring og en kollaps i de offentlige tjenestene. Matmangelen er forverret siden Taliban overtok.

Guterres kunne ikke umiddelbart si hvor mye av pengene som går rett til FNs nødhjelpsbudsjett i månedene som kommer, og hvor mye som skal komme senere eller i en annen form. En annen måte i si det på, er at han ikke aner hvor det blir av pengene.

Norge har tradisjonelt hatt for vane å sitte på aller første rad i slike giverkonferanser, nær sagt uansett formål.

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.