(AP Photo/Wali Sabawoon)

De som står bak, må stilles til ansvar, sier talsperson Stephane Dujarric for FNs generalsekretær António Guterres fredag. Minst 62 mennesker ble drept og titalls ble såret i angrepet i Nangarhar-provinsen. Den afghanske opprørsgruppa Taliban fordømmer angrepet som en «stor forbrytelse», og de legger skylden på IS, som også er aktiv i denne delen av Afghanistan.

De som står bak, må stilles til ansvar, sier talsperson Stephane Dujarric for FNs generalsekretær António Guterres fredag.

Minst 62 mennesker ble drept og titalls ble såret i angrepet i Nangarhar-provinsen.

Dujarric sier Guterres «uttrykker sin dypeste sympati og kondolanser overfor familiene til ofrene og ønsker at de sårede bedres raskt».

– Han gjentar FNs solidaritet til folket og regjeringen i Afghanistan, sier Dujarric.

Det er ikke klart om moskeen ble angrepet av en selvmordsbomber eller om noe annet forårsaket den kraftige eksplosjonen som førte til at taket i bygningen kollapset. Det sier talsmann Attaullah Khogyani for lokale myndigheter i Nangarhar-provinsen. Han opplyser at rundt 250 mennesker var samlet til bønn i moskeen.

Den afghanske opprørsgruppa Taliban fordømmer angrepet som en «stor forbrytelse», og de legger skylden på IS, som også er aktiv i denne delen av Afghanistan. Også lokale tjenestemenn mener IS sto bak.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂