NRKs økonomi-kommentator Cecilie Langum Becker feilinformerte om formuesskatten i NRKs valgprogram «Din stemme», tirsdag 31. august. Skjermdump: NRK

Da NRKs økonomikommentator Cecilie Langum Becker skulle forklare formuesskatten på NRK-programmet «Din stemme» tirsdag 31. august, presterte hun å si at formuesskatten ilegges personer med mer enn 1,5 millioner kroner i inntekt. Dette er helt feil.

To minutter og atten sekunder ut i sendingen sier hun:

– Tjener du 1,5 millioner kroner eller mer i dag, betaler du 0,85 % i formuesskatt.

Formuesskatt betales selvsagt ikke av inntekt, noe økonomikommentatoren helt sikkert vet. Likevel ble feilen forstørret ved at uttalelsen ble slått stort opp.

Skjermdump: NRK

Vi går til Skatteetatens sider:

Formuesskatten er en skatt som fastsettes på grunnlag av din nettoformue. Nettoformuen avgjør hvor mye formuesskatt som skal betales til kommune og stat. (Skatteetaten)

Samtalen mellom programleder Åsa Vartdal og Langum Becker går ufortrødent videre til å omtale laksemilliardær Gustav Witzøe som i VG i sommer gikk knallhardt ut mot formuesskatten, noe som selvsagt vil få den uoppmerksomme/søvnige/indoktrinerte eller lettlurte seer til å tro at dette er en skatt som kun rammer de rike.

Vi fikk kjennskap til denne saken via en leser som i over en uke forsøkte å nå frem til redaksjonen for «Din stemme», for å få NRK til i det minste å komme med en beklagelse, og aller helst en korreksjon. Først tidligere denne uken reagerte NRKs Publikumsservice. De innrømmet at det hadde blitt gjort en feil, og sa at den ville bli rettet.

Men NRK har ikke korrigert feilen. Programmet ligger fortsatt på nett.

Les også:

Fake news NRK: «Rød bølge blant de unge. Kraftig fremgang for venstresiden»

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂