I forrige uke la Daily Mail ut en video på sin Facebook-vegg med svarte menn som ble arrestert. New York Times merket seg at Facebook hadde lagt til en automatisert «opplysende kommentar» under innslaget hvor Facebook spør seerne «Keep seeing videos about Primates?»

En talsperson fra Facebook ga Daily Mail følgende beklagelse:

«Dette var helt klart en uakseptabel feil fra Facebook, og vi tok ned hele det automatiserte anbefalingsprogrammet så snart vi oppdaget hva som hadde skjedd, slik at vi kunne undersøke årsaken og unngå at noe slikt kunne skje igjen.

Dette var en algoritmefeil fra Facebook og hadde ingenting med innholdet i Daily Mails innlegg å gjøre.

Som vi har sagt, mens vi utbedrer vår AI, så er vi oppmerksom på at det ikke er perfekt og at vi har mer arbeid å gjøre.

Vi beklager til alle som har sett disse fornærmende anbefalingene, og til Daily Mail for at deres innhold ble rammet av dette.»

Advokat Sean C. Griffith skrev at kunstig intelligens «generelt har mange problemer og at tech-selskapene ofte ikke fikk med seg problemer som relaterer seg til rase fordi de ansetter svært få svarte mennesker. En svart AI-utvikler ville sannsynligvis ha sett dette», noterte han.

Daily Mail

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂