På en golfbane utenfor Ronneby i Sverige ble to unge gutter utsatt for grov ydmykelse og ran av to eldre gutter. «Svenskene er alltid så jævla redde», sa raneren da han og en venn i nedverdigende former slo, truet, hånet og ranet de to guttene.

Det melder Sydöstran.

En 16-åring blir nå tiltalt for fornedringsranet på Ronneby golfbane i våres, hvor to gutter ble utsatt for vold og grov ydmykelse i en time. Et av ofrene forteller i politiavhør at han aldri har vært så redd i hele sitt liv.

I tillegg til å bli slått og truet, ble guttene dyttet i vannet av ranerne. Under mishandlingen skal den 16-årige raneren ha sagt: «Svenskene er alltid så jævla redde».

De to ranerne hadde rømt fra en barnevernsinstutisjon og tatt seg til golfbanen på en elektrisk scooter som de hadde stjålet fra en 11 år gammel gutt. Etter å ha mishandlet ofrene sine i en time, truet de med å komme tilbake og drepe dem og deres foreldre dersom de sa noe.

Begge ranerne ble arrestert av politiet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.