Taliban-soldater viste onsdag fram amerikansk krigsutstyr, inkludert terrengkjøretøy og et helikopter, i anledning en parade i Kandahar.

En lang rekke grønne terrengkjøretøy av typen Humvee fylte opp et kjørefelt på en hovedvei utenfor Afghanistans nest største by Kandahar onsdag. Hvite og svarte Taliban-flagg var festet til antennene på mange av dem.

De amerikanske kjøretøyene var inntil nylig blitt brukt av styrker fra USA, Nato og Afghanistan.

Pickup-er var fylt opp med Taliban-tilhengere som kjørte forbi kolonnen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

 

Kvalifiserte piloter
I videoopptak lagt ut på en Taliban-vennlig brukerkonto i forkant av paraden, kunne man se et helikopter fly over området med et Taliban-flagg etter seg, mens Taliban-soldater på bakken vinket.

Minst ett Black Hawk-helikopter er blitt observert over Kandahar de siste dagene, noe som tyder på at noen fra den tidligere afghanske hæren satt ved spakene, ettersom Taliban mangler kvalifiserte piloter selv.

På en cricketbane ventet hvitskjeggede Taliban-ledere i skyggen i lenestoler mellom trebord, idet de ventet på at paraden skulle starte. Rundt satt hundrevis av andre og ventet.

Utenfor rampelyset
Det har gått rykter om at Talibans leder Haibatullah Akhundzada, som bor i Kandahar men som har holdt seg utenfor rampelyset de siste årene, skulle dukke opp til paraden onsdag, men han kom ikke. Byens nye guvernør holdt tale til folkemengden.

Dagen før samlet tusener av Taliban-tilhengere seg i gatene i Kandahar, viftet med flagg og ropte «Gud er størst» for å feire USAs uttrekking.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂