Initiativet Muslimer stemmer oppfordrer muslimer i Norge til å stemme KrF. Gruppa er tilknyttet organisasjonen Islamnet.

Islamnet er omtalt som en islamistisk salafistorganisasjon, og er ifølge Klassekampen hovedaktør bak initiativet Muslimer stemmer. Gruppa oppfordrer muslimer til å stemme i valget i høst, og mener KrF kommer best ut på spørsmål som er viktige for muslimer.

KrF kommer klart best ut i gruppas gjennomgang, foran Venstre. Frp er partiet som kommer klart dårligst ut, mens også Arbeiderpartiet og Høyre får negativ score.

– Det er ingen overraskelse for oss at KrF får flest poeng i en slik test. Mange av sakene partiene er målt på, handler om plass til menneskers tro og religion i samfunnet, sier generalsekretær Geir Morten Nilsen i KrF.

Mahir Osman, talsperson for Muslimer stemmer og fagmedarbeider i Islamnet, sier at de vil medvirke til at muslimer i Norge kan ta et bevisst valg.

– Undersøkelser fra SSB viser faktisk at muslimske velgere verdimessig står nærmest KrFs velgere. Det kan være fordi muslimer og kristne har mye til felles, sier Osman.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.