Den 23 år gamle mannen som drepte fem mennesker i Plymouth torsdag kveld er identifisert som Jake Davison. De fem drepte er to kvinner, to menn og et jente på tre år. De fleste av dem var tilfeldig ofre uten noen forbindelser til Davison.

Davison var en sint og frustrert mann som følte at han var alene mot hele verden. Spesielt var han sint fordi han fremdeles var jomfru i en alder av 23 år. Han drev med bodybuilding i håp om å gjøre seg mer tiltrekkende. Han kalte seg selv en «feit, stygg jomfru».

I flere videoer på Youtube snakker han om at han oppfatter seg som Terminator. Han snakker også om «incels»-bevegelsen i Amerika og Canada (involuntary celibate – ufrivillig alene). Flere «incels» har stått bak massedrapene der.

28. juli sier han i en video:

«Folk som meg, de har kun seg selv. Og når de har det sosialt tøft, oppvokst i en dritt bakgrunn, så, så… Hvordan kan du ha stå-på-evne og viljestyrke, når, du vet, du er blitt nedkjempet en million ganger? Det er som at du våkner og liksom er «hva faen?», vet du, når du har jobbet faens så hardt, faens så hardt og du ser motherfuckers som ikke jobber i nærheten så hardt som deg.»

«Stort sett har det bare vært meg mot resten av verden. Det har vært en kamp i motbakke med en faens stein på ryggen, og så ser jeg motherfuckers som ikke fortjener halvparten så mye som får en gratistur til toppen.»

«Jeg tror at så lenge du puster… det er som i Terminator, ikke sant, skjebne er ingenting, du vet, hele forutsetningen med Terminator-filmene er at du vet at alt er rigget opp mot deg, det er ikke noe håp for menneskeheten, vi er på randen av utslettelse, du vet, disse maskinene er ustoppelige drapsmaskiner som ikke kan bli beseiret, ikke kan bli overlistet. Men menneskeheten forsøker fremdeles å kjempe helt til det er slutt! Og jeg vet at det er en film men, du vet, jeg liker av og til å tenke at jeg er Terminator eller noe sånt. Og til tross, til tross, um, du vet når han når nesten total systemfeil, prøver han å fullføre oppdraget sitt, vet du.»

Avmakten er stor og prisen for Davisons utenforskap ble høy – fem mennesker, eller seks hvis vi inkluderer ham, betalte med sine liv.

Biddick Drive i Plymouth hvor Jake Davison tok ut sin frustrasjon og drepte fem mennesker før han skjøt og drepte seg selv.

Daily Mail

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂