De borgerlige partiene gjør samlet sett sin dårligste måling siden 1995, melder TV 2. Både Rødt og SV fosser frem.

Målingen er sensasjonelt god for Rødt, som får 7,5 prosent. Både kommunistene og SV (8,6) nærmer seg dermed Fremskrittspartiet (9,3) i oppslutning.

Interessant nok er «Andre» på hele 5,0 prosent (+0,9), men TV 2 ser ingen grunn til å forklare hva som ligger bak dette.

Hadde målingen vært valgresultat, ville Rødt fått 14 mandater på Stortinget. Til sammenligning ville SV fått 16, og Frp 17.

– Det er veldig gode tall, veldig mange er interessert i oss nå. Fordi de ønsker å få ny politikk i Norge, gjøre noe med forskjellene i Norge, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til TV 2.

Med 18,2 prosent (-1,5) gjør Høyre sin dårligste TV 2 / Kantar-måling på halvannet år. Frp får 9,3 prosent, 1,3 i revers. Og både Venstre og Kristelig Folkeparti ligger under sperregrensen.

De borgerlige partiene ville ha fått kun 55 stortingsmandater dersom målingen var valgresultat. Ifølge TV 2 er målingen den dårligste på borgerlig side siden april 1995. Hvis denne augustmålingen blir valgresultatet, blir resultatet det dårligste noensinne for de borgerlige.

Også interessant: Samme dag som FNs klimapanel legger frem sin rapport vaker MDG rundt sperregrensen med 4,5 (-0,4).

Solberg: Motivasjon til å jobbe

– Jeg tenker at vi skal ta dette som en motivasjon til å jobbe enda hardere. Vi har topp motiverte folk i vårt parti som ønsker å slåss for en valgseier og et sterkt Høyre framover, sier Erna Solberg (H) til NTB.

Solberg tror at valgresultatet blir bedre enn målingen. På spørsmål om hun har kreftene inne, svarer hun:

– Jeg tror de fleste som kjenner meg, vet hvor godt jeg gir motstand.

Overfor TV 2 medgir hun imidlertid at det kan være regjeringstretthet:

– Er folk lei av deg?

– Det kan godt være at det er det som gjør utslag, sier Solberg.

Resultatet for de øvrige partiene på målingen (endring fra juli i prosentpoeng i parentes): Ap 23,5 (1,1), Sp 16,4 (-2,7), SV 8,6 (1,3), MDG 4,5 (-0,4), andre partier 5 prosent (0,9).

Målingen er tatt opp av Kantar for kanalen i perioden 2. til 6. august med telefonintervjuer av 977 personer. Feilmarginen er +/- 1,4 til 2,8 prosentpoeng.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂