Til tross for kraftig nedgang for Ap, ligger det an til et solid flertall for de rødgrønne partiene, viser en partimåling fra Norstat / Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiet får 24 prosent, etter en nedgang på 2,9 prosentpoeng. Men Jonas Gahr Støre er som vanlig optimistisk:

– Dette er nok en måling som viser at flertallet i Norge ønsker en mer rettferdig politikk enn den Høyre og Frp har ført de siste åtte årene. Arbeiderpartiet går litt tilbake her, men vi ligger et sted midt på 20-tallet, og trenden har vært god de siste månedene, sier en optimistisk Ap-leder Jonas Gahr Støre til avisa.

Det skal godt gjøres å se den «gode trenden» for Ap, som Document viste nylig: Støre styrer mot regjeringsmakt, men partiet hans er i en ukontrollert spinn.

I går presenterte FriFagbevegelse/Opinion enda verre sifre for Støre: 22,6. Poll of polls’ landsberegning etter fem ferske fylkesmålinger bekrefter bildet: 22,8.

Støre kan bli regjeringssjef med etterkrigstidens svakeste mandat for en statsminister fra Arbeiderpartiet, påpeker DN. Før høstens valg er det Jens Stoltenberg som har den tvilsomme rekorden, med 24,3 prosent i 2001.

– Du kan bli historiens dårligste vinner. Har det overhodet noe å si for dere nå?

– Det er et begrep jeg ikke kjenner meg igjen i, og jeg er ikke viktig her. Det viktige er at Arbeiderpartiet styrker seg, sånn at vi kommer i posisjon til å rulle ut vår politikk for arbeid til alle, trygge skoler og sykehus og rettferdige klimakutt som skaper jobber, sier Støre til DN.

Senterpartiet øker sin oppslutning med 1,1 prosentpoeng til 16,1 prosent på Norstat-målingen.

De røde partiene (Ap. SV og Rødt) går samlet tilbake 3,2 prosentpoeng. Også kombinasjonen Ap, Sp og SV taper terreng (- 1,2).

Samtidig fortsetter nedgangen for Høyre, som krymper med 0,4 til 19,1 prosent. Venstre er over sperregrensen med minimal margin 4,3 prosent (+0,7), mens KrF kryper forsiktig oppover med 0,2 til 3,2.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: Frp 10,1 prosent (-1,5) Rødt 4,6 prosent (-0,9), SV 8,6 prosent (+0,6), MDG 5,9 prosent (+1,8). Kategorien «Andre» øker, men er ikke spesifisert: 4,1 (+1,3).

 

 

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.