Fethi Nourine fra Algerie skulle delta i OL i Tokyo i grenen judo. Men da trekningen viste at han risikerte å møte israelske Tohar Butbul i en eventuell andre runde, trakk Nourine seg umiddelbart fra konkurransen.

Nourine skulle møte Mohamed Abdalrasool fra Sudan i første kamp. En seier der ville sørge for et møte med Butbul fra Israel. Men dette møtet blir det nå ikke noe av. I et intervju med en algerisk TV-stasjon sier Nourine at hans politiske støtte til palestinerne gjør det umulig for ham å konkurrere mot en israelsk utøver.

– Vi jobbade hårt för att nå OS. Men Palestinas kamp är viktigare än allt det här, sa Nourine ifølge Expressen.

Dermed er det allerede nå klart at Mohamed Abdalrasool fra Sudan møter israelske Tohar Butbul i andre runde.

Nøyaktig det samme skjedde under judo-VM i 2019. Også da skulle Nourine møte Butbul, men valgte å trekke seg av politiske årsaker.

Også tidligere i år skapte konflikten mellom Israel og palestinerne problemer i judoverdenen. I slutten av april ble det iranske judoforbundet utestengt i fire år, etter at en iransk judoutøver i VM 2019 hadde tapt en kamp med vilje for å slippe å møte en israelsk deltager.

Expressen

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂