Finansmannen Jan Petter Sissener delte tirsdag kveld et nettfunn med sine venner på Fjesboka. Saken deles heftig i sosiale medier, og vi forstår hvorfor: «Utmerkede ord fra en reporter fra Sky News Australia til de unge som nylig demonstrerte for klimaet:»

«Du er den første generasjonen som har klimaanlegg i alle klasserom, leksjonene dine er database-baserte, du har tv i hvert rom, du kan bruke elektroniske midler hele dagen.

I stedet for å gå til skolen, bruker du alle typer transport av forbrenningsmotorer. Mange av dere blir til og med kjørt til klasserommet i foreldrenes bil hver dag.

Du er den største forbrukeren av forbruksvarer i menneskets historie så langt. Du fortsetter å kjøpe nye klær for å være ‘trendy’ selv om ting fra i fjor fremdeles er helt i orden.

Knapt noen av dere reparerer klærne, du aner ikke hvordan du skal bytte ut en ødelagt glidelås eller hvordan du bruker en synål.

Alt blir kastet. Protestene dine vil bli kunngjort på digitale og elektroniske måter. Mobiltelefonen og nettbrettet er online 24 timer i døgnet. Med alle dine elektroniske leker er du den største forbrukeren av strøm.

Før du protesterer, slå av klimaanlegget eller oppvarmingen, gå til skolen, slå av mobiltelefonene, pc-ene, Xbox, Playstations og les en bok, lag din egen sandwich i stedet for å kjøpe den ferdig i plastemballasje.

Ingenting av dette vil skje fordi du er egoistisk, dårlig utdannet, manipulert av folk som bruker deg og sier at du gjør noe edelt mens du har det gøy og nyter den galeste vestlige luksusen.

Våkn opp og bare hold den bortskjemte munnen din lukket. Finn fakta før du protesterer, og begynn først å forbedre verden med deg selv, og ikke erklær folk som gjerningsmenn som har levd bærekraftig hele livet.

Kilde: Netzfund

Kan deles…

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!