David Berlinski heter en klok jødisk vitenskapsmann. Han var gjest i Eric Metaxas Socrates Society, Det er en fryd å høre på mennesker som kan mye, og som har råd til ironi og vidd. Berlinski har oversikten. Foredraget er fra 2014, men tidløst. Berlinski åpner med å fortelle om et brev som en religiøs scholar skriver som svar i en polemikk om den riktige forståelse av Bibelen.

Skulle Bibelen forstås bokstavelig? Dessverre er dette en posisjon som kristne i Norge altfor ofte har inntatt, og det har fremmedgjort dem overfor resten av befolkningen som lever i en moderne verden hvor dette synes uforståelig. Kristendommen ble en raritet. Kirken har forsøkt å tilpasse seg og er i prosessen blitt woke. Dvs den har mistet det vesentlig.

Tolkning er ikke det samme som relativisering. «Noen» ønsket å bruke denne forvekslingen til å retusjere vekk sannheten og meningen i Bibelen. Postmodernismen mente å bevise at det ikke fantes noen sannhet. Alt var relativt. Alt kom an på den som ser og ens ståsted. Det åpnet for en opphevelse av historien og den personlige historien. Mest ekstremt er dagens seksualpolitikk som innebærer en overskridelse av biologiske grenser. Noe lignende har aldri forekommet i historien før.

At denne normløsheten forsøkes påtvunget befolkningen, inklusive barn, er blitt en ny front i kulturkrigen som Sentral-Europa ikke akter å gi etter for.

At EU sentralt og Vest-Europa hevder at deres verdifellesskap er unionens er autoritært. Men von der Leyen, Merkel, Macron og Rutte vil aldri innrømme at de er autoritære. Det er det de andre som er.

Videoen er klar så fort den er ferdig å prosessere på Rumble. Følg oss der!
Følg oss også på PodBean, iTunes, og alle steder podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der! 

 

Les også