Redningsskipet Ocean Viking har plukket opp nesten 370 mennesker fra en overfylt trebåt i libysk farvann.

Over 570 mennesker befinner seg nå på skipet etter flere lignende redningsaksjoner de siste dagene.

Den siste redningsaksjonen ble gjennomført natt til mandag. Det tok fem timer å få alle over på redningsskipet, og i løpet av denne tiden var trebåten på nippet til å kantre, opplyser den franske organisasjonen SOS Méditerranée, som drifter det norskeide skipet.

– Skipet er nå ganske fullt, sier en talskvinne.

Ocean Viking er for tiden det eneste private redningsskipet som opererer i den sentrale delen av Middelhavet. De fleste som er reddet, var på vei fra Libya eller Tunisia til EU i overfylte båter i håp om å kunne søke asyl. De kommer fra en rekke ulike land.

I forrige uke kantret en båt utenfor kysten av Tunisia. 43 mennesker forsvant på havet, mens 84 ble reddet, ifølge Røde Halvmåne.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!