Steffi W.  ble drept i knivangrepet i Tyskland. 24 år gammel. En annen som ble drept var visstnok en mor som beskyttet sin 11 år gamle datter ved å kaste seg mot terroristen.

82 år gamle Johanna H. forsøkte å gripe inn. Man blir imponert over motet, hun ble selv knivstukket og døde senere av skadene. Og det er flere helter i denne historien. Men ingen av heltene er politikere.

Man blir bare trist. Steffi var ute for å kjøpe kjole, siden hun skulle være brudepike i bestevenninnens bryllup. Men så ble hun drept av en somalier med kniv og munnbind, som ikke hadde fått opphold i Tyskland.

Det ble ikke noe bryllup. Det ble et møte med døden.

Bildet av den vakre, håpefulle og unge kvinnen gjør meg bare trist. Hun er nok et offer for vår naivitet, slik Hanne Tolg skrev om i en kommentar nylig (link nedenfor).

Steffi er din datter. Steffi er din mor, eller din søster. Steffi var din brudepike. Og vi har alle bidratt til å ofre henne.

Hjembyen markerer døden med det tyske flagget på halv stang. De burde revet flagget ned og heiset en annen fane.

Europa står på randen av avgrunnen, men de færreste bryr seg. De fokuserer på Paradise Hotel, Pride og alt mulig sludder.

Men ikke Steffi. Hun er i en annen verden nå, hvis man tror på slikt. Hun møtte døden på en Woolworth Store i Würzburg. Drapsmannen gikk bevisst etter kvinner, og for maksimal skade stakk han kniven i hals- og hoderegionen og tre kvinner ble drept.

RIP Steffi W. Vi sviktet deg.

Oppdatering: Etter de sedvanlige påstandene om at angrepet skyldtes «psykiske problemer», går nå tysk politi ut med beskjed om at knivangrepet i
i Würzburg trolig var islamistisk motivert.

Bild

De sårbare unge kvinnene – ofre for et mangfold de er hjernevasket til å ønske seg

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!