MDG får 6,7 prosent på Norstats måling for Oslo, mens hele 13,1 prosent ville stemt MDG hvis det var kommunevalg. Det er oppsiktsvekkende tall. Marie Lan Bergs avgang har ikke påvirket velgerne.

På Vårt Lands landsdekkende måling fikk MDG bare 2,8 prosent. Hvis dette stemmer betyr det at Oslo er ved å bli et særtilfelle i forhold til resten av landet. Samtidig er det her makta ligger og de store beslutningene tas.

Rødt kapitaliserte på at det viste ansvarlighet og stemte for mistillit til Marie Lan Berg. Normalt skulle det dratt MDG ned. På Norstats måling har det ikke hatt noen virkning. Det kan nesten virke som MDGs velgere holder fast ved partiet på ren trass.

Vil 13 prosent av Oslos velgere stemme for en politikk som fratar folk p-plasser og gjør det svindyrt å bruke bil? I så fall har hovedstaden et urbant segment som gir blaffen i vanlige folks hverdagsbehov. Det er et særkjenne ved en bestemt gruppe grønne velgere at de vet best og ikke opererer etter vanlige politiske kriterier. En budsjettoverskridelse på 5 milliarder er noe som bare «skjer». Med en slik innstilling vil Oslos gjeldsbyrde bli tung. Det er samme politikk Demokratene i USA har ført. Storbyene er blitt gjeldstunge. Inn kom Uncle Joe som har brukt pandemien til å ødsle med penger og betalt storbyenes underskudd.

Grønn politikk gjør for økonomien det kommunisme gjorde før: Opphever økonomiske lover. Resultatet blir det samme: Ruin.

Slik forklarer Norstat at MDG ikke har tatt en smell. Politikken blir borte.

– Vi ser at folk har forskjellige preferanser på det de ønsker på kommunenivå og for landet som helhet. Det går på at det er ulike saker som bestemmer på de forskjellige nivåene. Vi ser ofte at de smalere partiene, som MDG, gjør det bedre når vi spør om kommunevalg. Det er en del oslobeboere som vil at de skal ha noe å si i byen, men velger andre, typisk større partier når det er spørsmål om rikspolitikken, forklarer Norstats Mads Motrøen, som er ansvarlig for målingen.

Ellers er Oslo noe for seg selv rikspolitisk. Her er Venstre på 5,8 og Sp 4,1.

Ap 26,2 prosent (+3,7), Høyre 24,8 prosent (-4), SV 14,2 prosent (+2,5), Rødt 8,4 prosent (-0,1), Frp 7,2 prosent (+0,2), MDG 6,7 prosent (-0,2), Venstre 5,8 prosent (-0,3), Sp 4,1 prosent (-0,5) og KrF 1 prosent (-0,5): Andre partier får 1,5 prosent (-0,9).

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂