Leder i Arbeiderpartiet (Ap) Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

Ap-leder Jonas Gahr Støre regner med at høyresiden bruker «alle triksene i boka» i valgkampen, så det vil også han gjøre. Det er uklart hva dette konkret vil innebære.

Støre advarer mot å ta valgseieren på forskudd, og lover kamp til døra, med bruk av alle «triks i boka».

– Det kommer til å bli jevnt. Høyresiden har ingen planer om å tape, og jeg tror de kommer til å bruke alle triksene i boka. Det gjør vi også, i og for seg, sa Støre da han tirsdag talte til Arbeiderpartiets siste sentralstyremøte før høstens stortingsvalg.

Det er NTB -Marius Helge Larsen som leder om dette.

Selv om meningsmålingene viser solid flertall for de rødgrønne partiene, minner Støre om at Norske valg pleier å være jevne.

– Vi tar ikke noe resultat på forskudd. Det er 13. september som avgjør, slo han fast.

Vil ha med SV

Mens Senterpartiet nylig har lansert sin partileder Trygve Slagsvold Vedum som statsministerkandidat og helst bare samarbeider med Arbeiderpartiet i regjering, slo Støre tydelig fast at han ser for seg et samarbeid også med SV.

– Det kommer til å bli masse snakk om dette nå: hvem skal samarbeide med hvem? Vi legger det veldig klart fram. De tre partiene har mulighet for flertall, og de har god mulighet til å lage politikk sammen. Det er det alternativet som har klart størst oppslutning i folket, sier Støre.

Støre mener at landet står ved et veiskille etter åtte år med Høyre-styre. Han understreker at Arbeiderpartiet har fått gjennomført mye politikk, selv i en periode hvor de har vært i opposisjon.

Han trakk blant annet fram endringer i pensjonsreguleringen, pensjon fra første krone og bedre regulering av innleie. Feriepenger til permitterte ble også trukket fram:

– Det ble jo latterliggjort og kalt «galskap» av Høyre, inntil de snudde om og gjorde noe med det, påpekte Ap-lederen.

Og fortsatte:

– Alt dette er gjort i mindretall. Men det vi jakter på nå, er flertall.

Det mange lurer mest på, er hvem Ap eventuelt skal få flertall sammen med, og hva resultatene av kompromissene mellom ulike rødgrønne partier kan bli for landet.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Peder Jensens bok her!