En «svensk» kvinne som var gift med en av de aller farligste IS-svenskene, ble utvist fra Syria og ble skjult av Säpo i Borås. Hun er nå dømt for trusler mot en statlig ansatt hjelpepleier, ifølge Samnytt.

Detta efter att ha hotat en vårdare att hon skulle skära av halsarna på hans familj – avrättningen skulle ske medan vårdaren tittar på. Samtidigt lugnade staden lokalbefolkningen med att det inte finns anledning att oroa sig för att terrorister ska finnas bland boråsare.

Vårdaren på sjukhuset berättar för polisen hur Sabrin stirrade på honom när han vakade över henne. Sedan frågade Sabrin om han har familj. När Sabrin fick svaret att han har det kom genast hoten:

– Vad bra! Jag skall döda dem! Och din far ska jag skära halsen av medans du tittar på! Jag kommer att hitta er!

IS-kvinnen heter Sabrin El Shayah, og reiste til Syria i 2014. Hjelpepleieren forteller at han og mange ansatte følte frykt når de måtte behandle Sabrin.

Ifølge dommen har flere i familien til Sabrin reist til Syria. Men Sikkerhetspolitiet (Säpo) har hemmeligholdt opplysninger om familien.

En tidligere sjef for Säpo stilte krav om at IS-terrorister skulle hentes til Sverige. Sjefen for Sveriges indre sikkerhet var mer bekymret for ikke-svensker i Syria enn de svenskene hun egentlig hadde som oppdrag å beskytte.

– al-Hol är en extremt farlig plats. Det finns gott om skjutvapen och knivar. Folk dränks. Folk blir kvävda med plastpåsar, berättar Rembe.

Säpo hjalp dessuten en skadet IS-terrorist til å få helsepleie i Sverige, for så å la han reise tilbake til Syria for å gjenoppta sin terroristiske virksomhet.

Ifølge svenske myndigheter er Sabrin fortsatt ideologisk overbevist. I 2019 publiserte Svenska Dagbladet en artikkel hvor Sabrins ektemann Nader ble bedømt som den aller farligste av svenske IS-terrorister.

Samnytt har kontaktet Säpo for å finne ut hvor Nader befinner seg. Men pressesekretær Jasmina Sofic ved Säpo hadde ingen informasjon hun ville dele.

– Jag kan inte svara på det. Vi får inte prata om enskilda personer eller ärenden. Jag kan tyvärr inte bekräfta eller dementera, jag kan inte prata om vårt operativa arbete.

I 2020 skrev Fria Tider om hvordan Säpo tilbød en lignende behandling for en kvinnelig IS-terrorist som ledet den islamske statens kvinnebrigade i Syria. Hun hadde blant annet posert på bilder med avkuttede hoder. Denne personen fikk økonomisk fra kommunen, og er nå bosatt i Göteborg med skjult identitet.

Borås kommune sa i starten av året at de har bosatt flere IS-kvinner. Flere av disse ble smuglet ut, til en pris som ble anslått til rundt 140.000 SEK per person. Men det var ingen grunn til bekymring, hevdet kommunen overfor SVT.

IS-terrorister ønskes velkommen i svenske kommuner, som tilbyr jobb, bosted og gratis førerkort.

Er dette måten å gjøre Sverige til et bedre samfunn? Vi opplever akkurat det samme her i vårt lille land.

Det virker vanskelig å forstå denne ubegrensede omsorgen for disse menneskene, som frivillig har reist til Syria for å bli en del av en av de verste terrorgruppene verden har opplevd i moderne tid.

Man må stille spørsmålet: Hva er motivasjonen til de som på død og liv vil ha disse menneskene tilbake på trygd, fritt gående rundt i gatene?

Det er nesten så man mistenker at enkelte synes at den vestlige sivilisasjonens kollaps går for sakte.

Samnytt

Kjøp Peder Jensens bok her!