Foto: Erlend Aas / NTB.

I Oslo er en 22 år gammel arrestant som skulle fremstilles for Legevakten 11. mars, blitt tiltalt for å ha prøvd å ta pistolen fra en politimann. Arrestanten prøvde å rive pistolen ut av hylsteret, skriver Avisa Oslo.

22-åringen lyktes ikke med forsøket, men hele utstyrsbeltet til politibetjenten ble vridd ut av posisjon under tumultene.

Politiets pistoler er alltid ladd, og låsefunksjonen er ikke til hinder for at pistolene raskt kan trekkes, opplyser lokalavisen. Dermed kunne en livsfarlig situasjon ha oppstått hvis politimannen hadde blitt fratatt pistolen.

En 42 år gammel arrestant som den 7. februar skulle transporteres til sentralarresten, er videre blitt tiltalt for å ha truet en politimann med å ta pistolen fra ham og skyte ham. 42-åringen er også tiltalt for flere andre volds- og trusselsaker.

NTB, som siterer Avisa Oslo, minner om at politiet for tiden er bevæpnet på grunn av PSTs vurdering av terrortrusselen fra ekstrem islamisme.

Ved en slags skjebnens ironi har begge de to tiltalte navn som tyder på muslimsk opphav.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂