Politiet i Larvik måtte natt til fredag løsne varselskudd etter at en mann i 80-årene oppførte seg truende med en stor hammer.

Ingen kom til skade i hendelsen og mannen er pågrepet og vil bli fremstilt for lege, opplyser politiet.

– Vi fikk mange telefoner like før 1.30 om at en mann sto i veien, midt i Nansetgata og veivet med en øks eller en hammer, løp etter folk og forsøkte å stanse folk og biler, forteller operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til NTB.

Dette skjedde like ved Nordbyen kjøpesenter i Larvik.

– Vi rykket ut og forsøkte å få kontakt med mannen som går mot politiet med det som viste seg å være en stor hammer med langt skaft. Det lyktes ikke og da han går mot våre tjenestemenn skyter de ett varselskudd. Det har ingen effekt, men da rykker patruljen fram og peprer mannen som da legger seg ned, forteller Meyer.

Hun forteller at mannen er i 80-årene og han er formelt pågrepet, men helsevesenet vil ta hånd om ham. Hele situasjonen var over på ti minutter og ingen kom til skade.

– Men dette ble nok opplevd som dramatisk av dem som var vitner til det hele, sier Meyer.

Hun oppfordrer vitner som har sett hendelsen eller filmet det som skjedde tar kontakt med politiet.

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.