Bak avsløringene av Dr. Tony Faucis samarbeid med Wuhan-laboratoriet ligger en mye større hemmelighet: At det utstrakte samarbeidet mellom forskere i USA og Kina er uttrykk for at USA og Kina vokser sammen slik at det blir umulig å avgjøre hvor den ene begynner og den andre slutter.

Laura Ingraham har slått til lyd for decoupling. Før pandemien var det registrert 380.000 kinesiske studenter ved amerikanske universiteter. De utdannes i USA, universitetene blir rike, og forskerne beveger seg mellom begge land, og tilfører det kommunistiske regimet uvurderlig know-how og patenter, teknologi som kineserne bruker ikke bare til økonomisk ekspansjon, men også militær. USA risikerer å bli degradert av en stormakt som har brukt deres egne ressurser. Det er som håndbak. Den sterkeste tvinger den andre ned og ingen ville finne på å gjøre motstand mot den sterkeste.

Når det som var et demokrati åpner alle sluser for et totalitært regime, blir friheten til en fiende. Det samme har skjedd med islam i Europa.

Dette er den egentlige lærdommen vi kan notere oss. I åpne systemer har de totalitære en fordel.

Les også