Flere norske lærere opplever vold på skolen. Så langt i år er det rapportert inn 655 voldstilfeller mot lærere i Bergen.

– At ansatte opplever vold og trusler på jobb er selvsagt noe jeg tar svært alvorlig. Det er en urovekkende utvikling, sier skolebyråd Endre Tvinnereim (Ap) til Bergens Tidende.

Det er rapportert inn 3.129 tilfeller av fysisk vold mot ansatte i de offentlige skolene i Bergen siden 2019. I samme periode ble det rapportert 450 tilfeller av trusler og trakassering.

Tallene ble lagt fram på et utvalgsmøte for skole, barnehage og idrett i Bergen tirsdag, etter spørsmål fra Høyre-politiker Eivind K. Nævdal-Bolstad. Det er spesielt i barneskolen det blir rapportert mange voldshendelser.

– Dette må på ingen måte dysses ned, og jeg tror mørketallene dessverre er ganske store, sier Nævdal-Bolstad.

Bergens Tidende skriver at det skal bevilges ti millioner kroner til bemanning i Bergens skoler for å prioritere problemet.

Aftenposten skrev i april at fire av ti Oslo-lærere sier klasser eller trinn på egen skole ikke får nødvendig hjelp når elevene utagerer. Rapporterte volds- og trusselsaker mot skoleansatte ble femdoblet i hovedstaden mellom 2015 og 2019.

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!