Kypros ba fredag om hjelp fra EU for å takle at det nesten daglig ankommer nye båter med syrere fra den syriske havnebyen Tartus.

– På grunn av situasjonen og overfylte mottakssentre var jeg tvunget til å gi EU-kommisjonen en skriftlig beskrivelse, sier innenriksminister Nikos Nouris.

Han mener at øya er ute av stand til å ta imot flere asylsøkere.

Han sier også at 4.000 asylsøknader er blitt avslått siden januar og ber EU-kommisjonen om hjelp til å repatriere disse.

Onsdag ankom en båt med 97 syrere, og fredag kom ytterligere 14, hvorav tre var barn. De krysset grensen til Kypros via den tyrkisk-kontrollerte nordlige delen av øya.

Ifølge FN har over 12.000 syrere søkt tilflukt på Kypros siden krigen startet i Syria i 2011. Av disse har 8.500 fått flyktningstatus.

De siste fire årene har antallet økt slik at asylsøkere og flyktninger utgjør 4 prosent av befolkningen, noe som er fire ganger så høyt som snittet i andre EU-land.

Kypros, som ligger 16 mil fra den syriske kysten, har imidlertid ikke opplevd den type tilstrømming som Tyrkia og Hellas har gjort.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.