Den norske regjeringen øker den humanitære støtten til sivilbefolkningen på Gazastripen med 30 millioner kroner, melder NRK. De 30 millionene til nødhjelp kommer i tillegg til de allerede 71 millionene Norge har gitt.

Samlet gir Norge 101 millioner kroner til Palestina.

– Vi ønsker å bidra til beskyttelse av sivile, mat, husly og medisinsk behandling. Derfor øker Norge den humanitære støtten på 71 millioner kroner, med 30 millioner kroner, slik at den til sammen blir på rundt 100 millioner kroner, sier Eriksen Søreide til NRK.

Pengene fordeles mellom FN-organisasjoner og internasjonale og nasjonale hjelpeorganisasjoner, og skal gå til beskyttelse av sivile, mat, husly og medisinsk behandling.

Over 3000 raketter skal ha blitt avfyrt fra den Hamas-kontrollerte Gazastripen og fire raketter ble onsdag avfyrt fra Sør-Libanon mot Israel. Israel har svart på angrepene fra de Hamas-kontrollerte områdene, hvilket har utløst et rop om penger.

Ifølge FN trengs det 312 millioner kroner til umiddelbar nødhjelp bare for å få dekket de grunnleggende behovene på Gazastripen de neste ukene, skriver NTB.

 

Ingen proporsjonalitet i dekningen

Gaza-konflikten: Ekstreme muslimer verden over hyller Adolf Hitler for «innsatsen» mot jødene

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.