Partiet Rødt har klare likhetstrekk med nazismen, hevder stortingsrepresentant for Høyre, Erlend Larsen. Rødt-leder Bjørnar Moxnes kaller utspillet useriøst.

– Rødt er et kommunistparti, og de har så vidt meg bekjent ikke tatt avstand fra kommunismen. Og etter mitt syn er nazister og kommunister i stor grad det samme, sier Larsen til VG.

Utspillet kommer etter at Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich nylig tok et oppgjør med det ytterliggående, høyreradikale partiet til Hans Jørgen Lysglimt Johansen, Alliansen.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes liker ikke sammenligningen og mener uttalelsen fra Larsen både er trist og useriøs.

– Når du setter Lysglimt og Alliansen i samme bås som Rødt og meg, så er du så langt ute på viddene at jeg kan ikke tenke meg at noen er enige med ham.

– Vi snakker om en livsfarlig ideologi som har truet både det norske samfunnet og utpekte folkegrupper. Rødt står for det diametralt motsatte av de kreftene Larsen prøver å slå oss i hartkorn med. Det er bare trist at en stortingsrepresentant bruker sin tid og plattform på denne måten, sier Moxnes.

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.