Joe Biden ba Benjamin Netanyahu om å trappe ned angrepene på Gaza, men Netanyahu svarte senere på dagen at det var uaktuelt. Hamas har skutt over 3.000 raketter mot Israel og fortsetter.

Netanyahus svar vil provosere venstrefløyen i det Demokratiske partiet, som allerede fnyser av Bidens passivitet. Representanter som irakiske Rashida Tlaib, somalisk-muslimske Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez er åpent pro-palestinske, selv om det betyr å ta parti for Hamas.

Black Lives Matter gikk mandag inn for å gjøre palestinernes sak til deres.

Men utenriksminister Tony Blinken sa mandag at det er en vesensforskjell mellom Israel og Hamas.

Secretary of State Antony Blinken noted Thursday that there are «fundamental differences between a terrorist organization, Hamas, that is indiscriminately raining down rockets — in fact, targeting civilians — and Israel’s response defending itself, that is targeting the terrorists.» Biden similarly said that Israel «has a right to defend itself.»

Enn så lenge er det pro-Israel-fløyen som har overtaket. Det ligger inne en ordre fra Israel på presisjonsstyrte raketter til en verdi av 735 millioner dollar. Hvis denne skulle gå gjennom vil venstresiden se rødt.

USA har også torpedert nok en resolusjon i Sikkerhetsrådet om våpenhvile, denne gang forfattet av Frankrike.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.