CNN hadde ikke noe valg. Man var nødt for å sparke den pakistanske frilansjournalisten Adeel Raja etter at han søndag tvitret at det verden trenger nå, er en ny Hitler. Det var ikke noen glipp. Raja har sagt det samme flere ganger, men ingen har reagert. Han sa det så tidlig som i 2014, et år etter at han begynte å jobbe for CNN.

Hvor var CNN og hvor har Twitter vært som luker ut konservative over en lav sko?

Raja jobber i Pakistan, der beundring for Hitler ikke er uvanlig. Men hva med CNN og Twitter? Det er de som får søkelyset på seg.

Én foreslo ironisk at Raja kan få jobb i APs Gaza-kontor. Historiene handler mer og mer om medienes løgnaktighet og upålitelighet.

Som i VM i fotball i 2014, da Tyskland kom til finalen. Den eneste grunnen til å støtte Tyskland, er at Hitler var tysk og gjorde et bra arbeid med jødene, skrev Raja.

«The only reason I am supporting Germany in the finals – Hitler was a German and he did good with those Jews!» Raja wrote during the 2014 FIFA World Cup. Raja last had a CNN byline on Sept. 16, 2020. He still lists his affiliation with the network on LinkedIn.

«Hail Hitler!» he wrote the following day. Twitter users shared screenshots of the messages.

Raja har 54 innlegg på CNN. De som gjør bakgrunnssjekk på CNN, gjør enten en svært dårlig jobb eller de bryr seg ikke.

Raja har vært frilanser for CNN siden august 2013. CNNs talsmann Matt Dornic sa han aldri hadde hørt om Raja da han ble bedt om en kommentar. Jake Tapper kaller Raja en av CNNs beste bidragsytere.

 

 

CNN’s Adeel Raja tries deleting tweet calling for a ‘new Hitler’ BUUUT we got it; Updated: Raja’s been tweeting about Hitler a long time

 

Outrage after social media users discover series of Hitler-praising tweets from CNN freelancer
The tweet turned out to be one of many in which Raja has praised Hitler


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.