Arbeiderpartiets hovedkontor på Youngstorget i Oslo den 16. mai 2021. Foto: Leserbilde.

Mens Palestina-aktivister Europa rundt i disse dager skader politifolk og roper antisemittiske slagord i protest mot Israels gjengjeldelse av rakettregnet fra Gaza, tar Arbeiderpartiet aktivistenes side moralsk ved å pynte vinduene på Youngstorget i Oslo med et palestinsk flagg og et skjerf.

En Document-leser som tok en liten pause på Youngstorget under søndagsturen, stusset da han tittet opp på vinduene i Ap-hovedkvarteret. En ting er å ta stilling i Midtøsten-konflikten, mener han, men gitt den aktuelle situasjonen er dette noe helt annet: Blant Ap-velgerne er det utvilsomt mange som ikke er særlig glade i Hamas.

Her pynter man med symbolene brukt av folk som i disse dager skriker de aller nedrigste ting om jøder, og som sympatiserer med en terrororganisasjon som ønsker å utslette både jødene og Israel.

Ekstra tankevekkende er det naturligvis at partiet selv ble offer for terror for snart ti år siden. Ap tar her terroristers side i en konflikt der terroren rammer noen andre. Det tar seg ikke bra ut.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.