Skui skole har elever fra 1. til 7. klasse. Foto: Bærum kommune

Onsdag 12. mai ble en gutt truet med kniv og ranet på Skui skole. Det bekrefter rektor Kari Christiansen overfor Budstikka. To mindreårige gutter er pågrepet.

– De to skal nå i avhør. De vil ikke få noen straff, ettersom de er under 15 år, men de vil kunne få oppfølging fra politiet, sier Marianne Langdal, etterforskningsleder for ungdomssaker i Bærum.

Skui skole er en barneskole, med elever fra 6 til 13 år. Ranet skal ha dreid seg om et avtalt salg av et par sko. Noe gikk galt under transaksjonen. Ranerne fikk med seg skoene de skulle kjøpe av den fornærmede. Skoene skal nå ha blitt levert tilbake.

Ranet skjedde utenfor skoletiden. Men den fornærmede er antagelig elev ved skolen, selv om det ikke skrives helt i klartekst. Men skolens rektor sier blant annet at «vi ha en samtale med alle elever på det aktuelle trinnet». Politiet skal komme på besøk. Alle foresatte har fått en melding fra skolen om hendelsen.

Ifølge rektoren har skolen aldri opplevd noe lignende. Den fornærmede gutten skal ha fått tilbud om et trygghetsprogram i regi av politiet. Skolen iverksetter tiltak.

– Vi har hentet inn ekstra bemanning fra tirsdag, som vil være til stede hele dagen, slik at elevene føler seg trygge på skolen. I tillegg skal vi ha en samtale med alle elever på det aktuelle trinnet. Politiet vil også komme på besøk i neste uke, forteller rektoren.

ifølge Langdal sier at politiet har fått inn fem saker knyttet til ran eller ransforsøk blant unge under 15 år i løpet av den siste måneden.

– For et par år tilbake hadde vi ikke slike saker i det hele tatt, nå har vi flere gående samtidig. Det er en bekymringsfull utvikling, forteller etterforskningslederen.

Alle de tre involverte skal være like gamle. Saken blir automatisk henlagt på grunn av gjerningspersonenes unge alder, men de må stille i avhør hos politiet. Langdal håper dette sender et tydelig signal til ungdommen.

Budstikka (bak mur)

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.