Attunda tingrett nord for Stockholm. En drapsrettssak måtte avbrytes etter et angrep fra rundt 20 maskerte gjengmedlemmer. Foto: Sveriges domstolar

En politiovervåket rettsak i Attunda tingrett nord for Stockholm måtte avbrytes torsdag morgen, etter at et 20-talls maskerte gjengmedlemmer gikk til angrep på politiet bevæpnet med kinaputter.

10 personer skal være pågrepet, ifølge Expressen.

Oroligheterna utanför domstolen uppstod i samband med att rättegången återupptogs mot ett misstänkt mordkommando.

Gruppen står åtalade för att ha planerat mord på ett barnkalas med koppling till Bandidos.

Politiet kommer ikke med ytterligere informasjon om hvem som sto bak angrepet. Men Expressen kobler hendelsen til en annen lignende sak.

I mitten av april fick en rättegång vid Södertörns tingsrätt avbrytas efter att ett 80-tal personer försökt tränga sig in i salen. Enligt Expressens uppgifter var personerna knutna till Bandidos och Bredängsnätverket.

Målet som behandlades i Södertörns tingsrätt flyttades till Attunda tingsrätt. I målet står fyra män åtalade för bland annat förberedelse till mord. Gruppen misstänks ha ingått i ett mordkommando som ska ha planerat en attack mot ett barnkalas där medlemmar från Bandidos och Bredängsnätverket deltog.

Expressen erfarer at rettssaken beskyttes av både den regionale ordningsgruppen og den regionale innsatsstyrken.

– Vi hade en planerad bevakning i samband med en rättegång i tingsrätten och var på plats omgående, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Rettssikkerheten settes under press av slike episoder. Også brannvesenet og ambulanser har blitt utsatt for voldelige angrep under utførelse av sine plikter.  Svenske sykehus har også opplevd truende situasjoner. Flere sykehus har innført vakthold for å beskyttte pasienter og de som forsøker å hjelpe dem.

Også her hjemme har ambulansepersonell opplevd å bli angrepet under tjeneste.

Expressen

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.