Illustrasjon: E.S.A.

EU-kommisjonen har lagt på is en ny investerings­avtale med Kina, men Norge fortsetter forhandlinger med Kina om en ny frihandels­avtale.

– Fra norsk side er det ikke vurdert å stoppe forhandlingene om en frihandelsavtale med Kina. Det gjenstår å bli enige om enkelte krevende spørsmål. Vi fortsetter samtalene om disse spørsmålene, skriver kommunikasjonsrådgiver Yngve Angvik i Nærings- og fiskeridepartementet i en epost til NTB.

Kina og EU oppnådde prinsipiell enighet om en investeringsavtale i desember i fjor. Forhandlingene om avtalen har pågått i over sju år. Men som følge av det forverrede politiske forholdet mellom Kina og EU, har EU-kommisjonen inntil videre stanset sin innsats for å få avtalen ratifisert.

21. april sa næringsminister Iselin Nybø (V) i en orientering til Stortingets europautvalg at Norge nærmer seg en mulig avslutning av forhandlingene om en ny frihandelsavtale med Kina.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.