Landsstyret i KrF, med partileder Kjell Ingolf Ropstad i spissen, sa egentlig nei til de nye flyktningmålene, men de ble overkjørt av flertallet i partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

KrFs landsmøte går inn for at Norge skal ta imot 5.000 kvoteflyktninger årlig. I tillegg vil de hente 500 migranter fra den tidligere Moria-leiren. Det ble klart i en avstemning på partiets landsmøte fredag kveld.

Landsstyret i KrF hadde egentlig innstilt på at de nye flyktningmålene skulle avvises, men flertallet i partiet valgte å overkjøre dem.

Dermed vedtok KrF at Norge bør forplikte seg til å ta imot 5.000 kvoteflyktninger årlig. I tillegg vedtok de å ta inn følgende formulering i partiprogrammet:

– Ta imot 500 migranter fra Kara Tepe, og ta disse utenfor antallet kvoteflyktninger.

Kara Tepe er den nye leiren som migrantene er flyttet til etter at den mye omtalte Moria-leiren brant.

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.