Robert Hoogland med støttespilleren Chris Elston. Foto: Twitter/Chris Elston

En far i Canada ble i mars arrestert for å kalle sin biologiske datter for «datter», og for å bruke feil pronomen når han omtalte henne. Han ble også anklaget for forakt for retten, ettersom han også i rettssalen omtalte sin datter som den biologiske jenta hun faktisk er.

Retten har gjort det forbudt å publisere navnet til faren eller datteren med. Saken er noen uker gammel, men fortjener uansett omtale.

There is a man in Canada who can only be alluded to as He Who Shall Not Be Named, the father to a child who is undergoing gender transition. For the sake of natural justice, it is important to speak this man’s name. He is now the Canadian state’s prisoner of conscience.

Datteren er såkalt ikke-binær jente, som føler seg som en gutt og foretrekker at hun omtales med pronomen som er tilpasset hennes nye kjønnsidentitet. Men faren har gjentatte ganger referert til henne som sin datter, til tross for at retten har forbudt ham dette.

Faren er også motstander av barnets pågående kjønnsbekreftende medisinske prosess, og har forsøkt å stanse prosessen som han frykter kan føre til irreversible skader på datteren. Men det medisinske systemet, støttet av rettsvesenet og jentas mor, presser på for at hun skal få lov til å endre kjønnsidentitet, både sosialt og medisinsk.

The father discovered that the school had been showing his daughter SOGI 123, the going sexual and gender identity education materials in British Columbia which amounts to transgender ideology «propaganda videos.» In the grade 7 yearbook, the child was referred to by a different name.

Retten stilte krav til faren, om å etterfølge visse pålegg.

«a) CD shall be restrained from: i. attempting to persuade AB to abandon treatment for gender dysphoria; ii. addressing AB by his birth name; and iii. referring to AB as a girl or with female pronouns whether to AB directly or to third parties;
«b) CD shall not directly, or indirectly through an agent or third party, publish or share information or documentation relating to AB’s sex, gender identity, sexual orientation, mental or physical health, medical status or therapies.»
Farens manglende vilje til å respektere «guttens» ønsker i forhold til kjønnsidentitet er urovekkende, skrev Chief Justice Robert Bauman og Justice Barbara Fisher i en rettsavgjørelse, ifølge Global News.

His son has identified as male since the age of 11, and changed his name at age 12 before pursuing hormone therapy with the support of his mother, a psychologist and an endocrinologist, according to Canadian law firm Torkin Manes.

Faren heter Robert Hoogland, og er omtalt med navn i flere medier. Også psykologiprofessor Jordan Peterson har engasjert seg i saken, og påpeker at det var akkurat slike tilstander han advarte mot da han protesterte mot loven C-16, som ville gjøre det obligatorisk å bruke et eget språk ved omtale av transpersoner.

I Norge har kjønnsidentitet nylig fått innpass som beskyttet under straffelovens paragraf 185. Så det er ikke utenkelig at vi får se lignende rettssaker her etterhvert.

The Post Millennial
New York Post

Når selvinnlysende sannheter blir kriminalisert

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.