I det syv timer lange intervjuet med Irans utenriksminister Javad Zarif som delvis ble lekket, avslører Zarif at daværende utenriksminister John Kerry fortalte ham at Israel hadde utført 200 operasjoner mot Iran i Syria. New York Times avslørte historien, som ties ihjel av de andre mediene.

There has been intense backlash after the New York Times reported that Iranian Foreign Minister Mohammad Javad Zarif alleged in audiotape that Kerry told him that Israel had struck around 200 Iranian targets in Syria.

The Iranian leader admitted he was shocked by the purported admission, as reported by The New York Times.

En amerikansk utenriksminister som avslører etterretningsinformasjon om en alliert til representanten for et land den allierte er i krig med, vil av mange bli opplevd som forræderi.

Tidligere utenriksminister i USA John F. Kerry, Indonesias utenriksminister Retno L.P. Marsudi og Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif ankommer Oslo Forum på Losby Gods tirsdag 13. juni 2017. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det er ikke første gang Obama-administrasjonen tipser Israels fiender om angrep for å advare dem.

John Kerry er i dag klima-tsar i Biden-administrasjonen. Han benekter kategorisk historien, men Republikanerne er ikke overbevist og forlanger granskning. Hvis historien stemmer må Kerry gå av, sier de.

Mediene gjør så godt de kan for å beskytte Kerry ved å nekte å omtale historien. Derved hindrer de at det dannes en opinion som krever granskning.

På den måten går mediene inn som politiske aktivister. De oppfører seg ikke som journalister, men spindoktorer.

Apparently, none of this was newsworthy to ABC, CBS, and NBC, which dedicated zero coverage to the controversy on Monday and Tuesday during their morning and evening news programs, according to Grabien transcripts.

And despite being a 24-hour news network, MSNBC also skipped any mention of Kerry’s alleged chat with Iran.

 

ABC, CBS, NBC, MSNBC all skip John Kerry controversy over alleged leaking of Israeli intel to Iran

 
Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.