– Regjeringen har lenge vært tydelig på at staten ikke er langsiktig eier av Ambita. Selskapet har hatt en god utvikling, og vi er veldig fornøyde med salget, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Ambita var den eneste forvalteren av offentlig grunnboksdata fram til dette ble konkurranseutsatt i 2014. Siden da har selskapet bygget seg opp til å bli det ledende selskapet innen eiendomsteknologi i Norge. Mange tusen brukere benytter Ambitas tjenester i forbindelse med boligsalg eller byggeprosjekter hver dag.

Selskapet omsatte for 507 millioner kroner i 2020 og har med sine datterselskaper rundt 170 ansatte i Norge og Sverige.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.