Sykepleiere fra Bærum kommune fyller sprøyter med Pfizer-vaksine mot koronavirus på vaksinesenteret på Rud i Bærum. Enkelte vaksinerte opplever alvorlige bivirkninger. Foto: Heiko Junge / NTB

Antall vaksinerte stiger tross regjeringens valg om å knytte seg til EUs vaksinestrategi. Samtidig øker antallet meldinger om bivirkninger. Til nå har 143 personer dødd etter å ha blitt vaksinert.

I tillegg er det meldt om 581 personer som har fått alvorlige bivirkninger, ifølge Statens legemiddelverk.

Kilde: Statens legemiddelverk

Hvis man regner i andel er det få som rammes av bivirkningene. Det er heller ikke klart om det er selve vaksinen som er årsaken til dødsfallene. Men akkurat det samme kan man si om alle de som har dødd med (ikke nødvendigvis av) Covid-19.

Uansett er det et tankekors at det som skulle være en frivillig vaksine nå ser ut til å bli tvang, gjennom innføringen av vaksinepass. Uten et slikt vaksinepass blir det umulig å leve et fullverdig liv. Man kan nektes å besøke restauranter, man kan utestenges fra kultur og sport, og det blir vanskelig å reise på ferie til utlandet.

Turistland som Hellas og Italia har allerede motsatt seg slike vaksinepass, de forstår at når omlag en femtedel av BNP kommer fra turisme, så vil et slikt pass skade deres allerede skakkjørte økonomier betydelig.

I USA har flere stater, deriblant Texas, vedtatt et forbud mot vaksinepass. Argumentet er der at dette truer individets frihet.

Flere KrF-politikere gikk også nylig ut mot vaksinepass, som de mente utfordrer vårt syn på mennesket.

Vaksinepass: En autoritær og anti­demokratisk løsning


Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.