Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, mener vaksinepass kan bidra til å redde virksomheter og arbeidsplasser. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

For å redde virksomheter og arbeidsplasser går hovedorganisasjonen Virke inn for at koronavaksinerte får lettelser fra restriksjoner også innenlands.

– Lettelser til den delen av befolkningen som har mottatt vaksinen, vil kunne bidra til en gradvis og balansert gjenåpning av samfunnet, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

– For å få gjenopptatt reisevirksomheten inn og ut av landet, vil arbeidet med vaksinasjonspass være avgjørende, og her ber vi om at norske myndigheter arbeider tett med Europa, sier han.

Helseminister Bent Høie (H) har sagt at regjeringen jobber med utviklingen av vaksinesertifikat sammen med EU.

I et faglig råd til regjeringen fra februar skrev riktignok FHI at de ønsker et digitalt vaksinasjonskort, ikke et fullverdig pass. En viktig grunn er at man da slipper å opprette et register for vaksinasjonsbevis i første omgang.

Med vedtaket, som ble gjort tirsdag, følger Virke arbeidstakerorganisasjonen YS’ holdning.

– Når vi nå nærmer oss en million vaksinerte, bør de få mulighet til å bruke flere tjenester. Det vil redde arbeidsplasser, sa YS-leder Erik Kollerud i en pressemelding sist uke.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.