Ivar Horneland Kristensen (nummer to fra høyre) er administrerende direktør i Virke. Her er han på en pressekonferanse om kompensasjonsordningen for bedrifter i slutten av mars i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Hver tredje virksomhet har benyttet seg av ordningen med utsatt innbetaling av offentlige avgifter, ifølge en undersøkelsen blant 600 av Virkes medlemmer.

Ifølge Dagens Næringsliv frykter organisasjonen mange konkurser. Ordningen med utsatt betaling varer ut februar, og i april er første forfall på innbetaling.

– Disse tallene er mer alarmerende enn de var for bare én måned siden. Jeg er redd for et konkursras hvis ikke vi tar disse signalene på alvor, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

I undersøkelsen melder 50 prosent om fall i omsetningen etter nye smitteverntiltak i januar, mens rundt 10 prosent vurderer oppsigelser de to neste månedene.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂