Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Den britiske varianten av covid-19, B117, forårsaker ikke mer alvorlig sykdom hos sykehusinnlagte pasienter enn andre varianter, ifølge en studie.

Studien er publisert i det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet, skriver Reuters.

Varianten ble først oppdaget i den engelske byen Kent på tampen av fjoråret. Siden er den blitt påvist i over 100 land og er nå blant annet den dominerende varianten i USA, ifølge det amerikanske smitteverninstituttet CDC.

Studien er av 496 koronapasienter, som ble innlagt i britiske sykehus i november og desember i fjor. Forskerne har sammenlignet forløpet til dem med B117 og andre varianter av viruset. De fant ingen forskjeller i risikoen for alvorlig sykdom, dødsfall eller andre kliniske utfall.

I en annen studie, som også er publisert i The Lancet, heter det at koronavaksiner sannsynligvis er effektive mot den britiske varianten, siden det ikke ser ut til å være noen forhøyet risiko for reinfeksjoner, når den sammenlignes med andre varianter.

Det antas at den britiske varianten er mellom 40–70 prosent mer smittsom enn tidligere dominerende varianter.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.