Det daler ned og det er snø, ikke aske. Som Hanne sier: Nordmenn elsker vinter. Ja, vi gjør det. Når den kommer igjen, er det som et stort hvitt mirakel. Skogen og snøen skaper skyggevirkninger, særlig når det sner sidelengs.

Vi skal være heldige som bor langt mot nord. Jeg åpner med å si at vi setter stor pris på alle tilbakemeldinger. Vi skjønner at vi kan skape en bedre hverdag med å spre optimisme og livsmot. Det finnes alltid noe å glede seg over. Midt i det politiske kaos.

Hundene er heldige som kan leve i nuet. Hvis det er én ting jeg har lært, så er det at dyr betyr mye for menneskenes mentale balanse. Dyr viser en takknemlighet over å være del av noe. Over å bli tatt vare på.

Jeg tror menneskenes evne til omsorg begynner der, med dyrene. Her høyt i nord måtte vi leve helt tett på dyra for å utnytte varmen.

Hvis du skraper i en nordmann, kommer gamle instinkter til syne. De er noe å falle tilbake på.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.