KrFs gruppeleder i Stavanger bystyre, Henrik Halleland.  Foto: Carina Johansen/NTB

KrF-fylker langs hele kysten vil skrote programforslaget om sluttdato for oljeleting. I Rogaland frykter partiet en tøff valgkamp om forslaget blir stående.

Det brygger opp til oljestrid på KrFs heldigitale landsmøte i slutten av april, skriver Dagen. Der skal det avgjøres om partiet skal si nei til alle tildelinger av oljelisenser i nye områder i neste stortingsperiode.

Forslaget vakte sterke reaksjoner da det ble lansert i høst, særlig i Rogaland. Der sier fremstående KrF-ere at det vil bli svært vanskelig å drive valgkamp om forslaget blir stående.

Både Møre og Romsdal, Troms og Finnmark og Rogaland har foreslått å stryke hele punktet om lisens-stopp fra programmet. Redaksjonskomiteen har endret punktet, og tatt bort setningen om at «storskala petroleumsaktivitet på norsk sokkel går inn i en sluttfase». Men lisens-stansen er blitt stående.

I Rogaland er man ikke fornøyd med at dette punktet fortsatt er med.

– Jeg tror jeg snakker for veldig mange i Rogaland som er skeptiske til at KrF skal legge seg tett opp mot MDG i olje- og energipolitikken, sier bystyrerepresentant Marie Ljones Brekke i KrF i Stavanger.

KrFs gruppeleder i Stavanger bystyre, Henrik Halleland, sa i november at forslaget ville gjøre det vanskelig å drive valgkamp i oljefylket.

De siste tre årene er det delt ut over 200 oljelisenser, på fagspråket utvinningstillatelser i Nordsjøen, Norskehavet og sørlige deler av Barentshavet.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.