Den Sveits-baserte islamlærde akademikeren og forfatteren Tariq Ramadan var lenge en intellektuell stjerne for islamister som også nøt bredere allmenn anerkjennelse, og han hadde for noen år tilbake både et professorat ved Oxford og gjesteprofessorater verden rundt.

Ramadans omdømme og innflytelse i den internasjonale allmennheten – der kritiske røster hadde anklaget ham for selv å være islamist og pekt på at faren var en lederskikkelse i Det muslimske brorskapet – sank imidlertid kraftig fra 2018, da han for første gang ble formelt anklaget for voldtekt, noe han er blitt i alt fem ganger. Etter også å ha sittet i varetekt, trakk han linjer fra seg selv til Dreyfus-saken.

Nå er Tariq Ramadan noe overraskende vendt tilbake til offentligheten – denne gangen som rapper! Den 3. april lanserte han en låt med tittelen «Qu’est-ce que vous croyez?» (Hva er det dere tror?) fra kontoen sin på YouTube. Dette skal være en forsmak på et helt album med tittelen «Traversées» (Kryssinger), som ventes den 29. mai – like etter, heh, ramadan.

Tanker om islam står ikke eksplisitt i forgrunnen i denne utøvelsen som Ramadan gjør av sjangeren. Temaet for den nyfødte rapperens tekst er i stedet antikolonistisk identitetspolitikk og sinnet som uunngåelig ledsager den. «Dere koloniserte våre kulturer og våre land», lyder den sivilisatoriske anklagen fra den voldtektsanklagede islamologen.

Ramadan skjønner åpenbart markedet og åndelige kampstrategier, og at islam lusker i bakgrunnen og nærer en stedfortrederkrig mot vestlig sivilisasjon med identitetspolitikkens hjelp, er lett å se. Og det er ikke vanskelig å få øye på aggresjonen.

Le Point har sett litt nærmere på Ramadans rap-tekst, der Vesten får unngjelde for sin fortid: «Dere» valgte pengene og krigen, og plyndret og utnyttet, rapper Ramadan.

Advarslene mangler ikke:

«Dere vil miste privilegiene og identiteten deres. Dere vil bli brutalt skiftet ut», sier han.

«Tror dere vi kommer til å sitte og se på dere?»

Ramadan anklager også Vesten for de tusenvis som drukner fra «skammens og desperasjonens» båter, utvilsomt en referanse til båtmigrasjonen til Europa.

Det er ikke så vanskelig å forstå at det er eksisterende og fremtidige islamister som er målgruppen for rap-videoen. I en annonse som i skrivende stund kommer opp hos undertegnede før Ramadans rap på YouTube, ser man en norsk islamkonvertitt som på vegne av Islam Net ber folk om å finansiere dawah, altså islamsk misjon, i Norge.

Den vestlige sivilisasjonen bekjempes både utenfra, fremfor alt av Kina og islam, og innenfra, både av Kinas og islams forlengede armer, og av sivilisasjons­nedbrytende krefter internt som i større eller mindre grad har intellektuelle bånd til den resirkulerte marxismen som har preget akademia i Vesten den siste generasjonen.

Det er ikke så lett å få øye på noen større åndelig motstand fra den angrepne parten.

 

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.