Morries (Maurice) Lester Hall (42) var passasjer i bilen til George Floyd da Floyd døde. Han har hele tiden hevdet at Floyd ikke motsatte seg arrest og at han forsøkte å roe ned situasjonen.

Hall oppga falskt navn til politiet og rømte to dager senere til Houston i Texas, hvor både han og George Floyd kom fra.

I et intervju med The New York Times fortalte han at Floyd og han hadde hatt daglig kontakt siden 2016 og at han betraktet Floyd som sin mentor. I det samme intervjuet fortalte han også at «han var nøkkelvitne til at politiet myrdet George Floyd og at de ville vite hvilken side han står på».

‘I’m a key witness to the cops murdering George Floyd, and they want to know my side. Whatever I’ve been through, it’s all over with now. It’s not about me.’

Hall hadde utestående arrestordre for grov overtredelse av våpenloven, for grov familievold og for grov narkotikakriminalitet da politiet ankom bilen i Minneapolis i Minnesota. George Floyd hadde betalt for sigaretter med en falsk 20-dollarseddel hos Cup Foods. De ansatte forsøkte å få Floyd til å gi tilbake sigarettene og kontaktet politiet.

25. mai 2020 sa Hall: ‘I walk with Floyd. I know that I’m going to be his voice.’

Men onsdag 31. mars 2021 ga Hall beskjed til retten om han ikke kom til å vitne verken den ene eller den andre veien i rettsaken mot den tidligere politimannen Derek Chauvin. Hall vil «ta en Fifth». (Fifth Amendment, som gir folk rett til å tie i retten.)

Daily Mail

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.