Nytt

Den unge Saudi-kvinnen som er blitt dømt til 200 piskeslag for å ha blitt voldtatt, forteller i et eksklusivt intervju hva som skjedde med henne og hvordan hun ble behandlet av omgivelsene etterpå.

– Alle ser på meg som om det er jeg som har gjort noe galt. Jeg klarte ikke engang å fortsette studiene mine,og jeg har forsøkt å begå selvmord to ganger. Jeg ville bare dø, forteller kvinnen som i Saudi Arabisk presse bare kalles «Qatif-jenta» etter området hun kommer fra.

Hun hadde møtt et mannlig bekjentskap – en tidligere kjæreste – fordi han truet seg til det. Av frykt for hva han kunne finne på å fortelle hennes familie hvis hun ikke hun etter, møtte hun opp slik han forlangte. Det var i forbindelse med dette møtet voldtekten fant sted:

«I [was] 19 years old. I had a relationship with someone on the phone. We were both 16. I had never seen him before. I just knew his voice. He started to threaten me, and I got afraid. He threatened to tell my family about the relationship. Because of the threats and fear, I agreed to give him a photo of myself,» she recounted.

«A few months [later], I asked him for the photo back but he refused. I had gotten married to another man. He said, ‘I’ll give you the photo on the condition that you come out with me in my car.’ I told him we could meet at a souk [market[ near my neighborhood city plaza in Qatif.

På hjemveien ble de imidlertid stoppet av en annen bil. To menn steg ut og forsøkte å åpne dørene til bilen kvinnen satt i. Den ene mannen hadde en kniv.

I told the individual with me not to open the door, but he did. He let them come in. I screamed.

«One of the men brought a knife to my throat. They told me not to speak. They pushed us to the back of the car and started driving. We drove a lot, but I didn’t see anything since my head was forced down.»

De to ble brakt til et øde sted der ikke et menneske var å se. Den livredde unge kvinnen ble fort klar over at det var et sted man kunne drepe et menneske uten at noen ville få vite om det. Mannen hun var sammen med ble først dratt ut av bilen. Så tvang mennene også henne ut av bilen:

They pushed me really hard … took me to a dark place. Then two men came in. They said, ‘What are you going to do? Take off your abaya.’ They forced my clothes off. The first man with the knife raped me. I was destroyed. If I tried to escape, I don’t even know where I would go. I tried to force them off but I couldn’t. [Another] man … came in and did the same thing to me. I didn’t even feel anything after that.

«I spent two hours begging them to take me home. I told them that it was late and that my family would be asking about me. Then I saw a third man come into the room. There was a lot of violence. After the third man came in, a fourth came. He slapped me and tried to choke me.
«The fifth and sixth ones were the most abusive. After the seventh one, I couldn’t feel my body anymore. I didn’t know what to do. Then a very fat man came on top of me and I could no longer breathe.

Voldtektene gjentok seg enda en gang før de brakte henne hjem. Da hun ble sluppet ut av bilen kunne hun ikke stå å bena. Neste dag dro hun til sykehuset, men fortalte ingen hva som hadde skjedd. Historien ble istedet spredt i nabolaget av gjerningsmennene:

«The criminals started talking about it [the rape] in my neighborhood. They thought my husband would divorce me. They wanted to ruin my reputation. Slowly my husband started to know what had happened.

Da ryktene om gjengvoldtekten nådde familien hennes, ble hun slått av broren. Han forsøkte også å drepe henne:

Rettsaken startet 4 måneder senere, og resulterte i en dom på 90 piskeslag til offeret for den brutale voldtekten – en dom som senere ble skjerpet til 200 piskeslag. Dommerne mener hennes skyld i egen voldtekt er bevist fordi hun var i følge med en mann som hun ikke er i slekt med da de 7 mennene begikk det groteske overgrepet.

Abcnews: Saudi Rape Victim Tells Her Story

Nytt

Den unge Saudi-kvinnen som er blitt dømt til 200 piskeslag for å ha blitt voldtatt, forteller i et eksklusivt intervju hva som skjedde med henne og hvordan hun ble behandlet av omgivelsene etterpå.

– Alle ser på meg som om det er jeg som har gjort noe galt. Jeg klarte ikke engang å fortsette studiene mine,og jeg har forsøkt å begå selvmord to ganger. Jeg ville bare dø, forteller kvinnen som i Saudi Arabisk presse bare kalles «Qatif-jenta» etter området hun kommer fra.

Hun hadde møtt et mannlig bekjentskap – en tidligere kjæreste – fordi han truet seg til det. Av frykt for hva han kunne finne på å fortelle hennes familie hvis hun ikke hun etter, møtte hun opp slik han forlangte. Det var i forbindelse med dette møtet voldtekten fant sted:

«I [was] 19 years old. I had a relationship with someone on the phone. We were both 16. I had never seen him before. I just knew his voice. He started to threaten me, and I got afraid. He threatened to tell my family about the relationship. Because of the threats and fear, I agreed to give him a photo of myself,» she recounted.

«A few months [later], I asked him for the photo back but he refused. I had gotten married to another man. He said, ‘I’ll give you the photo on the condition that you come out with me in my car.’ I told him we could meet at a souk [market[ near my neighborhood city plaza in Qatif.

På hjemveien ble de imidlertid stoppet av en annen bil. To menn steg ut og forsøkte å åpne dørene til bilen kvinnen satt i. Den ene mannen hadde en kniv.

I told the individual with me not to open the door, but he did. He let them come in. I screamed.

«One of the men brought a knife to my throat. They told me not to speak. They pushed us to the back of the car and started driving. We drove a lot, but I didn’t see anything since my head was forced down.»

De to ble brakt til et øde sted der ikke et menneske var å se. Den livredde unge kvinnen ble fort klar over at det var et sted man kunne drepe et menneske uten at noen ville få vite om det. Mannen hun var sammen med ble først dratt ut av bilen. Så tvang mennene også henne ut av bilen:

They pushed me really hard … took me to a dark place. Then two men came in. They said, ‘What are you going to do? Take off your abaya.’ They forced my clothes off. The first man with the knife raped me. I was destroyed. If I tried to escape, I don’t even know where I would go. I tried to force them off but I couldn’t. [Another] man … came in and did the same thing to me. I didn’t even feel anything after that.

«I spent two hours begging them to take me home. I told them that it was late and that my family would be asking about me. Then I saw a third man come into the room. There was a lot of violence. After the third man came in, a fourth came. He slapped me and tried to choke me.
«The fifth and sixth ones were the most abusive. After the seventh one, I couldn’t feel my body anymore. I didn’t know what to do. Then a very fat man came on top of me and I could no longer breathe.

Voldtektene gjentok seg enda en gang før de brakte henne hjem. Da hun ble sluppet ut av bilen kunne hun ikke stå å bena. Neste dag dro hun til sykehuset, men fortalte ingen hva som hadde skjedd. Historien ble istedet spredt i nabolaget av gjerningsmennene:

«The criminals started talking about it [the rape] in my neighborhood. They thought my husband would divorce me. They wanted to ruin my reputation. Slowly my husband started to know what had happened.

Da ryktene om gjengvoldtekten nådde familien hennes, ble hun slått av broren. Han forsøkte også å drepe henne:

Rettsaken startet 4 måneder senere, og resulterte i en dom på 90 piskeslag til offeret for den brutale voldtekten – en dom som senere ble skjerpet til 200 piskeslag. Dommerne mener hennes skyld i egen voldtekt er bevist fordi hun var i følge med en mann som hun ikke er i slekt med da de 7 mennene begikk det groteske overgrepet.

Abcnews: Saudi Rape Victim Tells Her Story