Byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse om koronasituasjonen i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB

Avinor anslår at 20.000 vil reise ut av Norge i påsken. Det er innført karanteneplikt på hotell i syv dager fra 29. mars, men bare for unødvendig reise. Hvis man legger frem egenerklæring, slipper man. Nå foreslår Raymond Johansen obligatorisk karanteneplikt for land som Pakistan og Polen, der smitten er stor.

Raymond Johansen har store grupper fra begge land. Hvis mange reiser ut i påsken, kan en ny smittetopp nærmest plottes inn om noen uker. Det har skjedd før. Nå vil Johansen ta affære.

– Systemet er for tillitsbasert, sier Johansen.

Dét er nye toner.

Raymond Johansen vil ha karantenehotell for alle

Byrådslederen i Oslo frykter at utenlandsreiser i påsken vil føre til massiv importsmitte. Nå ber han om obligatorisk karantenehotell for alle som ankommer Norge.

Raymond Johansen (Ap) sier til VG at han særlig er bekymret for reiser til Norge fra Polen og Pakistan. Han mener systemet vi har nå, er for tillitsbasert.

– Vi vet fra tidligere at alle ferier bidrar til nye smittetopper, sier byrådslederen.

Til tross for strenge reiseråd har Avinor anslått at over 20.000 skal reise ut av Norge nå i påsken.

– Jeg er tradisjonelt for tillitsbaserte systemer, men nå er det for tillitsbasert. Det jeg ønsker nå, er at det blir en plikt for karantenehotell, uavhengig av om reisen er nødvendig eller ikke, sier Johansen.

Fra 29. mars må alle som returnerer til Norge etter «unødvendige» utenlandsreiser, tilbringe karantenetiden på hotell. Men man slipper blant annet å oppholde seg på karantenehotell dersom man kan dokumentere at reisen var «nødvendig».

– Jeg ønsker at det i en tidsavgrenset periode blir en plikt for karantenehotell for alle i sju dager. Eventuelt kan denne plikten innføres ved ankomster fra land hvor det er mye smitte, som Polen og Pakistan, sier Johansen. (NTB)

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.